szerda, május 29, 2013

Auron III. Folytatás, avagy új kezdetek


AZ ÚJ VILÁG
Lám, aki meghalt, újra él. S ebben az új életben újakat remél, újakat hisz, újakat tud, újakat lát, újakat hall, újakat szeret. Ahhoz, hogy újjászüless, meg kell előtte halnod. S mint a haldoklás, úgy a születés is fájdalmas. Sírsz, vergődsz, tiltakozol, majd csendben eltűröd, majd elfogadod, hogy nem te irányítasz. Életed mátrix szövete lobog, mint szélben egy hímzett zászló. Aki előbb sírt, az végül nevet. Akinek előbb fájt, annak most jó. A fájdalom is a tiéd, úgy, ahogy a kegy. Halandóságod végső haláltusája lezajlott. Aki lettél az vagy, s aki voltál, az maradtál, mégis más és nagyobb. És erősebb. És bátrabb. Félelmeid magad mögött hagytad. Szereteted a felhők fölé emelkedett. Amikor megkérdik tőled, szeretsz-e, válaszod  megfontolt és töprengő. Már tudod mit kell érezned, már tudod mi a szeretet. Ezért óvatosan mondod ki. A szeretet az elfogadás és az elengedés gyötrelmes gyermeke. Szeretni úgy valakit, hogy el kell engedned. Nem lemondás ez, hanem megértés. Nem az van, ami látszik, hanem az van, amit érzel. Azt viszont soha senki, semmilyen körülmények között nem veheti el tőled, mert az a Tiéd, az Te vagy, az vagy Te!
A lemondás birtoklás következménye és mindenképp hiányt ébreszt, az elengedés viszont szeretetből fakadó döntés, ami arra irányul, hogy a másiknak jó legyen, még akkor is, ha neked fáj.
Az elengedés és a szeretet akkor valódi, ha egy olyasvalakit engedsz útjára, aki fontos neked. Aki hiányzik.  Aki esetleg nem viszonoz.
Megismered, megszereted, lángolsz. Felismered, összeértek és ekkor kell elengedned. Majd hónapok után vissza kell nézned, s még mindig jónak látod azt, amit tettél.
Tisztelt tudós fizikusok, ez az igazi, valódi időutazás. Most bemutatom önöknek.
Az olvasóktól pedig annyit kérek, amennyit szoktam. Nyitott szívet, s hajlandóságot a megértésre.
Ne ítélkezz senki felett, még magad felett sem, mert az nem a te dolgod. A bíróság feletted áll, sokkal          
ISTEN HOZOTT AZ ÚJ VILÁGBAN                                                             
Isten hozott, a szeretet hozott és Te hoztad el magad idáig. Légy hálás ezért.  Egyetlen vízcseppből tenger lett, s e tengerből óceán. Éppen ennyire vagy te is fontos ebben az Új Világban. Hiszen az első vízcsepp nélkül, sosem jönne létre az óceán. A vízcsepp ereje is hatalmas és az óceán ereje is hatalmas. Te hatalmas vagy. Ez a kis csepp, már a születésekor tudta, hogy ő Óceán lesz. Tudta, valahol mélyen. Tudta és elérte.
Ahogyan te is felismered ki vagy és hol vagy.

Így leszel te is az, aki már most is vagy. A Forrás már az elejétől fogva benned van, a Forrás, mint Teremtő, aki Te magad is leszel. 

Nincsenek megjegyzések: