vasárnap, március 15, 2009

Március 15.

Megkérdezem Auront, hogy mit üzen nekünk a mai napról. Remélem érkezik válasz.

.........


Változások. A nagy kérdés az, hogy NEKED mit jelent az ünnep? Neked mennyit ér az ünnep? Emlékezésre való, őseitek előtti tisztelet. Őseitek szellemének megtisztelése. A jelen politikai helyzetet nem szabadna belekevernetek. Az emberek elkeseredettek és félnek. Minden adandó alkalmat kihasználnak arra, hogy véleményüket kinyilvánítsák. Eleinte szavakkal, majd ezek a szavak keményedtek. Aztán később gyerekes megoldásokat választva cselekedtek. Dobálózás, káromkodás. Kiabálás. Mi ez ha nem elkeseredettség és félelem? Kilátástalanság. Az eszközök durvulnak, harc, életek, halálok. A fülek pedig süketek. Mindenki tart a saját célja felé. Sajnos a célok nem egyeznek. Párhuzamosan haladnak el egymás mellett. Hogy lehet a vezetőitek célja ellenkező a ti célotokkal, a nép céljaival?
Egyszerű a válasz: Nincs bennetek nemzeti öntudat, nemzeti büszkeség. Ez csak egyre rosszabb, mert a világban is rossz híretek kering, hisz a nagy fejek viselkedése rátok is rossz fényt vet. Mindkét oldal két nagy gyerekként veszekszik egymással, mint két rivális testvér. Bármelyikük engedne, többet érne, mint az, ami most van. Bármelyikük. Az ünnep benned is ünnep lehet. Mit jelentett neked az ünnep régen? Nagy emberek nagy tetteit. Így kell viselkedni neked is. Úgy, ahogy annak idején ők cselekedtek. Legyenek ők is büszkék rád, rátok, gyermekekre.
Alapelv az őszinteség. Belül, benned. Minden ettől függ, minden ehhez igazodik. Ha egy elkezdi, sokan követik. Ez igaz a jóra és sajnos a rosszra is.
Vigyázzatok magatokra. Szellemiség követése, erények követése, jóság. Szeretet. Légy jó és elővigyázatos. Olyat ne tegyél, amit saját magad előtt sem tudsz felvállalni. Ha este belenézel a tükörbe, szeretned kell magad és azt is, amit tettél. Aznap és eddigi életedben is. Sőt, eddigi életeidben is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

... aztán jön a választás, és az emberek megint elhisznek mindent, és elfelejtenek minden nyomorúságot, és ikszelnek - aztán panaszkodnak és szégyellik vezetőiket - újra és újra.
Ha a magyarok felében Auron tisztánlátásának a negyede megtapadna, minden megoldódna. Az emberek nem tudják, mit akarnak csak azt hogy mit nem akarnak (azt is súgják a különböző médiákon keresztül nekik) - bolond világ.