csütörtök, május 06, 2010

Kik vesznek körül és mi a valódi anyagiasság?

Ez ma a második bejegyzés, kérlek az előzővel kezdd, ez annak a kiegészítése.

FOntos leírnom még azt, hogy van egy olyan mondat, hogy azt kell nézni, hogy kivel vagy és nem az a fontos, hogy mekkora házban laksz.
Tehát: nézd meg az anyád és az apád. Nézd meg a férjed és a gyerekeidet. Velük a legfontosabb a karmád. Velük van a legnagyobb feladatod. Nem jössz ki a férjeddel? Valamiért hozzá mentél. Önszántadból. Mi a feladat? Megoldottad már? Nem ok nélkül vagy vele. Minden napod úgy telik el, hogy semmit nem foglalkoztál ezzel, pedig ez a feladatod.

Nem jössz ki a gyerekeiddel? Miért? Nem véletlenül választott téged. Mi a feladat? Ki kinek a feladata? Te neki, vagy ő neked?

Fontosak, nagyon a szomszédok. Miért akartál mellettük lenni??? Mi dolgod velük? Mit tudsz segíteni nekik? Mit tudnak ők?

Nézd meg a barátaidat. Ők a legfőbb segítőid.

Nézd meg ellenségeid, ők a legnagyobb TANÍTÓID.
Házastársaddal együtt kaptad az ő személyes és családi karmáját, mely sokszor közös a tiéddel is. Jóban-rosszban. Jó karma-rossz karma.
Nem dobhatod el megoldatlanul.
Tudod van személyes azaz egyéni karma, országkarma, föld karma, univerzális karma, azaz egyetemes karma, emberi karma, létforma karma, családi karma,egy család saját karmája, és több család közös karmája, népkarma, saját szellemi karma.


Az anyagiasság ismérvei. Milyen az anyagias ember? Nem elsősorban az, akinek központi gondolata a pénz, hanem:
1.a testi élvezeteket halmozza csupán.Vagy mindet, vagy párat, vagy többet.
Testi élvezetek:
-szexualitás, evés, ivás, függőségek:cigi, alkohol, drog, kávé, édesség, játékszenvedély. Ha ezek a napjaidban túlnyomóan szerepelnek a lelki feladatokkal ellentétben, akkor te anyagias vagy.Az alvás jelenthet anyagiasságot is illetve azt is, hogy menekülni akarunk az anyagi világból.
2. fizikai tárgyak gyűjtése, akár öncélból akár fukarságból
3. irígység:ha nem szívesen adod oda a fizikai dolgokat
4. ha pénzközpontú vagy
5. ha az érték szó hallatán a pénz jut eszedbe
6. vásárlási kényszer
7. kövérség, már a túlsúly is azt mutatja, hogy átbillentél az anyagiasságot jelentő határvonalon
8. ha többet beszélsz, mint hallgatsz és nem gondolkodsz, csak beszélsz
9. ha ezek közül semmit nem veszel magadra, mert nem fogadod el, hogy ilyen vagy
Olyan nincs, hogy tiszta ember. Olyan nincs, hogy csupán éteri életet élő fizikai megtestesülés. Az lehetetlen.Fontos az egyensúly. Napokra nézve és egy életre nézve is. Fontos, hogy legyenek tiszta napjaid.

Ennek ellentéte, azaz a tiszta tudatú ember ismérvei:
1. A testi élvezeteknek hódol, de mértékkel. Ugye ugye itt lép be az a gondolat, hogy hogyan éltek a Szentek és az igazi papok, akik hitből és meggyőződésből éltek vagy élnek cölibátusban. Ez az oka.

2.Csak akkor beszél, ha kérdezik.
3. Ha neki nincs szüksége valamire, odaadja annak, akinek szüksége van rá. Elosztás.Felosztás.
4. Csak annyit vásárol, amennyire szüksége van, mert amire nincs szüksége, azt mástól veszi el. Az egyensúly felborul és a hiány máshol jelentkezik. Tudjátok, egy tál étel kidobásakor, egy gyerek éhenhal valahol a világban!!!Pillangó effektus, vagy egyensúly állapotra való törekvés. Ez működik.Ne pazarolj.
Csak annyid legyen, amennyi az életben maradásodhoz kell. Házból, autóból, pénzből, élelemből, ivóvízből és mindenből.

Mik azok, amik nélkülözhetetlenek az éeletdehez? Ami ezen felül van pazarlásnak minősül, tehát törekedj csökkenteni őket.
-víz
-élelem
-napfény
-meleg
-hideg
-fedél
Ezek az anyagi szükségletek.

-szeretet. Ez az ami egyedül életben tart.

Remélem átjön a mondanivaló.

Nincsenek megjegyzések: