csütörtök, október 08, 2009

Auron?

A váratlanul jelentkező dolgok mind azért vannak, hogy észrevedd, élsz és amit nem teszel meg magadtól, akkor a sors belekényszerít abba, amit meg kell tenned. Ne tiltakozz, hiszen te akartad. Miért kell attól félni, ami már a tiéd, csak még nem tudsz róla? A várakozás sokszor elveszi tőled a felkészülés lehetőségét, mert nem tudsz koncentrálni, mert elveszíted a fonalat, mert másra figyelsz, mert mindig van más, ami fontosabb.De ha egyszer úgy döntessz, hogy belevágsz, minden úgy alakul, ahogy akkor alakult volna, ha megteszed.

Sokan a tanítómester szerepét játszák. Ők az avatatlan, kéretlen próféták, akik többek akarnak lenni, mint mások, mert azt hiszik, hogy többek, mint mások. Az ő egójuk játéka ez és hihetetlen önbecsapásra képesek. Azt hiszik, hogy csodálod őket, pedig csak ő csodálja saját magát és ez az öncsodálat elvakítja. A te véleményed nem számít, mert az sosem helytálló. Tanítómestereknek azokat nevezheted, akiket te magad választottál, tudatosan, mégpedig azért, mert a te fejlődésedhez az ő szintje szükséges. A TE fejlődésedhez. Csak attól kérsz segítséget akiről tudod, hogy képes segíteni. Csak attól kérsz tanácsot, akiről tudod, hogy ismeri a választ. A bölcs tanító sosem választ tanítványt. A jó mester ismérve az, hogy őt választják ki a tanulók, ösztönösen, nem külsőségek alapján.
A szerény emberekből lesznek az igaz nagy tanítók. Szerénységükkel példát mutatnak. Halk szavukkal mindent megmutatnak, magadból. Hiszen tükröt tartanak eléd és te azt látod meg, amit ismersz vagy amit látni akarsz.

AZ ISTENI EGYSÉGBEN létezni annyit jelent, hogy mindent tudni, mindent ismerni és mindent használva másokkal megosztani azt.
Nem egy igazság van. Mindenkinek megvan a saját igazsága.
Amikor két embernek vannak saját igazságai, az azt jelenti, hogy azonos karmákkal születtek le, azonos feladatokkal. Hozzáállásuk a dolgokhoz nem személyes, hanem kívülről tekintenek magukra és érzik a lehetőségeket és a közös pontban összefutó szálakat.
Ahány csillag van az Univerzumban annyiféle lehetőség van arra, hogy a másik igazságát megismerjük és elfogadjuk. Egyazon kérdésre száz válasz születhet és képzeld mindegyik igaz. Kérdés. Melyik a számodra igaz?
Miért kellene mindenkinek ugyanaz az igazság?

Gondolj bele abba, hogy a színeknek hány és hányféle árnyalata létezhet és mindegyiknek adhatsz más és más nevet. Ha a sötétzöldbe csak egy apró kis fehér festéket teszel, az már nem ugyanaz a szín lesz. Ahogy kevered, egyre világosabb. De még zöld. Viszont, ha a kezdetit és az utolsót egymás mellé teszed, ki mondaná, hogy egyformák? Ez is zöld, az is zöld. De közben mennyit dolgoztál a keveréssel? Minden árnyalatnál újabb és újabb tárgy jutott eszedbe. Spenótzöld, khakizöld, limezöld, uborkazöld, fűzöld, smaragdzöld, dinnyezöld, fenyőfazöld......stb.Mindegyik más és más, mégis igaz az is, hogy a zöld színről van szó.
Ezért van az, hogy látszólag ugyanazt mondjátok, szinte szóról szóra, mégis ha két ember kimondja ugyanazt a szót, nem biztos, hogy ő is arra gondol, mint te, nem biztos, hogy ua jelenik meg a fejében, mint neked. A kimondott szó félreérthető, félreértelmezhető. Sok ember ezért beszél el a másik mellett és egyik sem érti, hogy mi a baja a másiknak, hiszen ua-t mondják, de a gondolat mégis más.
Az, hogy neked milyen a zöld, csak te tudod és azt, hogy neki milyen a zöld, csak ő tudja. Próbáld egyszer ki. Társad és te is gondoljatok egy színre, ugyanarra, majd egy ceruzakészletből, amelyikben több árnyalat van, válasszátok ki azt, ami a fejetekben megjelent. Nem ugyanaz lesz!!!Ez szinte biztos. Ez az emberi elme reprodukciós képességének szabadságából ered, illetve a sokoldalú tapasztalásokból megmaradt berögzült emlékektől.

Ez a félreértések egyik egyszerű magyarázata.

A másik fél azt hiszi, ismer téged. Azért, mert benned önmagát látja és azt hiszi, önmagát ismeri, pedig önmagát is csak látja, de nem ismeri. És ez fordítva is igaz. Ha két ember áll egymással szemben, mindkettő látja a másikat, mindkettő látja a másikban önmagát. Mint amikor két autó elhalad egymás mellett, a sebességük összeadódik. Itt is ez van. A tulajdonságok és jellemek összeadódnak, egyesülnek és hibáitokat, erényeiteket a másikban is látjátok és ezáltal magatokban is. Vigyázz, ha mást bírálsz, mert egyben magadat is bírálod. Amikor mást szépnek látsz, hidd el, benned is megvan ua a azépség.

Nincsenek megjegyzések: