csütörtök, január 22, 2009

A házasságról

Konfliktusok. Az alaphelyzet az, hogy a férfi és a nő egymásnak etalonjai. Azaz, viszonyítási alapjuk ők egymásnak, pontosabban nincs viszonyítási alapuk.
Csak szidják egymást, rendre egymás fejéhez vágják a hibákat.
Pontatlanság! Nemtörődömség! Figyelmetlenség! Butaság! STB. De kérdezem én! Mihez viszonyítod? Máshoz nem tudod, mert neked még nem volt más. (férjről van szó)Idegenekhez ne hasonlítgasd, mert amit látsz kívülről, az bentről nézve nem ugyanolyan. Jól gondold meg azt, hogy amikor a társadat bántod vagy ítélkezel felette, valójában nem is tudod mit beszélsz, mert valójában nem is ismered. Nem ismered a feladatait, nem ismered a bűneit, nem tudod a "miért"-jeit. Nem tudod, hogy te miért kapod azt, amit kapsz, vagy miért nem kapod azt, amit szeretnél. Kevés emberi lény képes a másik ember életfeladatát átlátni. Kevesen tudják, nagyon kevesen, hogy milyen a másikkal való valódi kapcsolat oka! Az okok nagyon fontosak. Ezek megismerésére nem elég egy élet, Viszont sajnos azt sem tudod, hogy ez a mostani hányadik és azt sem tudod, hogy te magad hol tartassz a megismerésben. Addig nem tudod,míg nem teszel érte.
A másik nem véletlenül idegesít téged sokszor akaratlanul a természetével vagy a viselkedésével. Nem véletlenül látod te benne a pontatlant,a megbízhatatlant, a néma idegent, a gonosz kötekedőt. (most szándékosan írom csak a negatív tulajdonságokat)Ő a te tükröd és te vagy az övé. Tükörbe nézni nehéz.Ha ránézel látod magad benne és
őt is.Összenézés és a másikban ugyanazt látni.
Ha rosszat látsz, nehéz a tükörbe nézni és főleg nehéz elfogadni azt, amit látsz. Mindíg azt látod másban, ami te magad vagy. Hiszen azokat a tulajdonságokat ismered. Ha újat látsz,akkor a másik olyan "másmilyen". Miért? Kihez képest? Azért,mert más, mint te! Hozzád képest más!
A párod nem véletlenül a párod. Tanulj tőle és hagyd, hogy ő is tanuljon tőled. De ha úgy érzed, már nincs mit tanulnod tőle, akkor engedjétek el egymást. Ha még vannak konfliktusaitok, addig vannak feladataitok, tehát addig van mit tanulnotok egymástól.

Viszont a konfliktus azért van, hogy megoldd! Ha csak ülsz rajta, az nem feladatmegoldás, se nem tanulás, hanem egyszerű semmittevés, a legnagyobb bűn magad ellen.

ELNÉZÉST KÉREK, DE EZ A KÖZVETÍTÉS NEM SIKERÜLT TÚL JÓL, MERT EGYSZERŰEN NEM HAGYOTT BÉKÉN A CSALÁD. VISZONT REMÉLEM AZÉRT A LÉNYEGET SIKERÜLT LEÍRNOM ÉS ÉRTHETŐ, VAGYIS ÉREZHETŐ. AMIKOR JÖN AZ IHLET VAGYIS ITT VAN AURON, AZONNAL AZT ÉRZEM, HOGY ÍRNOM KELL, IDEÜLÖK ÉS TÖBBÉ KEVÉSBÉ HAGYNAK IS. MOST VISZONT A HÁROM PASIM-KÉT FIAM+A TÜKÖR-NEM HAGYTAK ÍRNI, EZÉRT NEM IGAZÁN ÉREZHETTEM ÁT AZ ÜZENET ÍZÉT, ÉS KICSIT HIÁNYOSNAK IS ÉRZEM. TALÁN MÁSKOR ÚJRA NEKIÜLÖK ENNEK A TÉMÁNAK, HA AURON IS ÚGY GONDOLJA.

Nincsenek megjegyzések: